Se alla
Bild på Miranda Ebrahimi som barn i samband med att hon blev bortgift

Bortgift som 13-åring – hör Miranda Ebrahimis berättelse 25/5

Tisdag 17 maj 2022

Bortgift som 13-åring är ett samtal om hur samhällets välvilja begränsar ungas frihet och stärker hedersstrukturer.

Snopet tittar Miranda på när välmenta svenskar vänder bort sina blickar för att inte lägga sig i det de kallar ”andras kultur”. Miranda Ebrahimi giftes bort som 13 – åring, och fann friheten först 18 år senare när hon lyckades lämna tvångsäktenskapet. Välkommen till ett av årets viktigaste seminarier. Liberalerna och Liberala kvinnor i Jönköpings län bjuder onsdagen 25/5 in till en intressant och angelägen kväll i frihetens tecken

Miranda Ebrahimi besöker Jönköping och berättar sin gripande historia om hur samhällets godtrogenhet drabbade henne på värsta sätt.

  • Plats: Familjen Eriksson Hotell, Västra storgatan 25 B
  • Tid: Onsdag 25 maj kl 18:00. Kvällsmat från 17:30.
  • Kostnad: 59 kr per person för dig som vill äta.
  • Sista dag för anmälan: måndag 23/ 5. Berätta om du vill äta mat eller inte. Anmälan om mat är bindande och vid eventuella förhinder måste du så snart som möjligt meddela det.
  • Anmäl dig via mail på jonkoping@liberalerna.se
  • Du kan också ringa in din anmälan till vår ombudsman Peter Eclund på telefon:036124220
Information om kvällen:
Efter att Miranda berättar sin historia medverkar hon i ett panelsamtal med Liberalernas riksdagsledamot Jakob Olofsgård, Nässjös oppositionsråd Ervisa Dani och Ewa Magnusson, speciallärare och liberal politiker i Vaggeryds kommun. Samtalet fokuserar kring hur den svenska kulturrelativismen* stått i vägen för att lösa viktiga integrationsproblem och rätten till alla individers frihet. Samtalet vänder sig till dig som på olika sätt kommer i kontakt med våld i nära relationer, hedersförtryck och -våld samt andra levnadsbegränsningar. Det vänder sig också till dig som vill vara med och skapa förändring.
Liberala Kvinnor och Liberalerna i Jönköpings län hälsar dig varmt välkommen
*Kulturrelativism är en moralisk attityd om att alla har rätt att utöva sin egen kultur.