Se alla

Liberalerna storsatsar i GGVV-området inför valet

Torsdag 31 mars 2022

Flera nya namn blandat med erfarenhet och vårdkompetens återfinns högst upp på listan till regionfullmäktige i GGVV-området till valet 2022.

Namnvalsedel för val till Region Jönköpings Län, tredje valkretsen, södra länsdelen (GGVV) i valet 2022 toppas av Fredrik Sveningson, Anderstorp, Ewa Magnusson, Vaggeryd, Habo och Andreea Stjärne, läkare på Värnamo sjukhus.

– GGVV-området är en viktig del av regionen, och jag är stolt över att vi i Liberalerna satt samman en lista med så många kompetenta och engagerade människor, säger Fredrik Sveningson, som står högst upp på listan.

Fredrik Sveningson var i förra valet på plats 11 på listan och sitter i dag som ersättare i regionens nämnd för Arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet. Förutom regionala näringslivsfrågor är han mycket engagerad i sjukvårdsfrågor;

     – ”För mig är det en självklarhet att ställa upp på regionlistan. Även om vi har en fantastisk vård på många sätt så finns det fortfarande delar som behöver utvecklas och byggas ut. Barn- och ungas hälsa och förebyggande arbete för att undvika ohälsa är hjärtefrågor för mig, precis som förlossningsvård och omhändertagande av allt som kan bli följderna av en förlossning”.

Ewa Magnusson, lärare från Vaggeryd har mångårig erfarenhet av lokalpolitiken men återfinns nu på regionlistan för första gången;

     – ”Allting börjar och slutar med sjukvården, och det är en av våra allra viktigaste samhällsfrågor. Vården måste vara jämlik och det är oerhört viktigt med fasta vårdkontakter genom hela förloppet, så som husläkare och barnmorska. Du har rätt att känna dig trygg och igenkänd när du är i behov av hjälp, och du ska ha också ha rätt till valfrihet och ett andra utlåtande” säger Ewa Magnusson.

Andrea Stjärne arbetar som ortoped på Värnamo sjukhus. I sitt dagliga arbete ser hon hur viktig samverkan mellan region och kommunerna är för att stötta patienterna utifrån deras behov.

– Regional och kommunal sjukvård måste bli bättre på samverkan och vården behöver bli mer lättillgänglig. Övergång från sjukhus till när patienterna kommer hem ska vara smidig och därför måste kommunikationen mellan kommun och region utvidgas och förbättras.

På topplistan finns även Anders Fryborn, Värnamo, och Lenja Sherif, Gislaved. Anders är utbildad speciallistundersköterska i palliativ vård och jobbar på ett äldreboende i Värnamo kommun medan Lenja sedan många år arbetar som Sfi-lärare i Gislaveds kommun.

– Anders och Lenja är relativt nya i politiken och bidrar med spännande perspektiv utifrån deras yrkesroller. Tillsammans bildar vi alla ett härligt team, säger Fredrik Sveningson.