Se alla

Angela Hafström

Regionpolitiker

Kontaktuppgifter

Övriga uppdrag

Kommunikatör

Ledamot i regionfullmäktige

Ersättare i Folkhälsa – sjukvårdsnämnden

Ordförande i Liberala Kvinnor

Det är tufft att vara mamma

Mitt namn är Angela Hafström. Jag är kommunikatör, tidigare glassfabrikör, och bor i Jönköping tillsammans med min man och våra fyra barn. Jag drivs av att vara lycklig, och jag är lycklig när jag får vara med och göra skillnad i samhället. Jag brukar vara bra på att få saker och ting gjorda.  

Att vara förälder är underbart men också en utmaning
Jag har fyra barn. Att bli förälder är det största och häftigaste som hänt mig. Det är också det absolut svåraste. Att plötsligt ha ansvar för någon som jag älskar villkorslöst, och önskar det bästa för. Samtidigt som jag tänker att jag har noll koll. Känner du igen dig?

”Min barnmorska”
Jag vill att blivande föräldrar ska få möjlighet till vårdformen ”Min barnmorska” som finns på andra platser i landet. Med samma barnmorsketeam under graviditet, förlossning och eftervård ökar tryggheten. Depressioner, samlivsproblem och skador fångas upp bättre. Min egen depression kunde ha upptäckts, och behandlats tidigare, om ”min barnmorska” funnits.

Tidiga insatser för unga
Vi måste prata mer om psykisk ohälsa. Allt för många unga i vårt län får inte hjälp i tid. Barn och föräldrar ska stöttas förebyggande, och de ska få snabb hjälp. Exempelvis ska hälsosamtal i vårdens regi erbjudas även efter 5-årskontrollen. Genom återkommande föräldrakurser ska föräldrar få verktyg att stötta sina barn.

Ju mer vi förebygger, desto färre problem, kortare väntetider och lägre kostnader i framtiden. Jag tänker att mina erfarenheter av att bli och vara mamma kan bidra till att skapa en förändring som är till nytta för oss alla i samhället – rösta på mig i valet!

Mer om Angela

Jag vill aldrig mer vakna morgonen efter ett val och känna att jag inte gjort allt jag kunnat för att bidra till en bättre värld. Det hände mig 2014 och det var därför jag inför valet 2018 började engagera mig politiskt.

Rättvisefrågor är väldigt viktigt för mig. Alla ska ha möjlighet att forma sitt eget liv och ha samma förutsättningar att lyckas i skolan, försörja sig själva och få möjlighet till samma goda vård, oavsett vem man är och var man kommer i från. Alla ska ha frihet att drömma, och kunna förverkliga sina drömmar, oavsett bakgrund.

I valet 2022 kommer jag som sjukvårdspolitiker i första hand driva frågor som rör psykisk hälsa, barn och ungdomars hälsa samt frågor kring kvinnors förlossningsvård och övrig vård!

De frågeställningar vi står inför i Jönköpings län och i hela Sverige kan vi tillsammans lösa. Med engagemang, viljestyrka, drivkraft och en vilja att sitta ner och diskutera med de som inte tycker samma som oss.  Givetvis ska vi inte bara sitta ner. Vi ska skapa en hållbar framtid som fungerar!

Du som också tycker att det finns utrymme för att skapa förändring i vårt samhälle, haka på oss i Liberala Kvinnor och var med och gör skillnad!

Vi måste alla ta vårt ansvar att forma den värld vi lever i, vi måste alla hjälpas åt!

Kontaktuppgifter

...